Neem een om stil te staan, te kijken, te luisteren,
na te denken, te reflecteren, te beslissen, en dan actie te nemen.

Sim Boels

Misschien sluit Anita’s manier van werken toevallig heel goed aan bij mijn persoonlijkheid. Misschien is haar stijl toevallig de juiste om mij voorbij de moeilijkheden te helpen die ik ondervind. Maar ik denk niet dat het toeval is. Ik denk dat ze bij een klant met een totaal andere persoonlijkheid even feilloos de juiste registers zou aanslaan als ze dat bij mij doet.

Hoe je erin kan slagen om je methode zo subtiel af te stemmen op de persoon die je coacht, gaat mijn bevattingsvermogen te boven, maar als ik terugkijk op onze sessies zie ik overal die kwaliteit van trefzekerheid.

Ik heb struikelblokken en vragen waar ik moeilijk uit geraak, maar Anita helpt me mijn worsteling focus te geven. Ze slaagt erin mij daar te brengen waar ik vroeg of laat zelf zou uitkomen. Ik ben het nog steeds die het zoekproces duw, maar het gaat sneller op een doel af (ookal is dat doel nog in nevelen gehuld).

Niemand anders die ik ken heeft de kwaliteit je zo moeiteloos bij de zaak te roepen. Ik kan met haar aan een gesprek beginnen denkende dat ik die dag te verstrooid of onuitgeslapen ben, om nauwelijks tien minuten later verwonderd vast te stellen dat een paar rake vragen mij ongemerkt in het nu gebracht hebben, op zoek naar oplossingen. Alleszins kan dit een sessie met Anita ook uitputtend maken.

Het gebeurt telkens opnieuw dat we in een gesprek op een punt komen waar ik denk: zo had ik het nog niet bekeken, maar dit is een van de kernen waarrond zaken stroef draaien.

Anita geeft mij ook (na een aantal uren coaching) het gevoel dat ze mijn standpunt begrijpt. Dat helpt me enorm, want daarmee heb ik iemand die mijn aangelegenheden met enige afstand kan bekijken en me een spiegel kan voorhouden, maar zonder dat ik de reflex heb me te willen rechtvaardigen.

Al deze dingen maken dat ik – ondanks de uitputting – met een verkwikkende soort van energie naar huis ga.

Tevreden klanten

Eurocontrol MUAC
INVE Aquaculture
Janssens Pharmaceutuca
Philips
SEW Eurodrive
Terumo
Umicore
VMZinc